Välkomna till Panoramica 2020!


19/9 2020

Välkomna till den sjätte upplagan av Stockholms latinamerikanska filmfestival – Panoramica den 24 – 27 september på biografen Zita och online!

I år är inget sig likt. Samtidigt som vi genomgår en världsomfattande pandemi har vi på Panoramica och många andra kulturaktörer i både Sverige och världen kämpat i hur vi på ett säkert sätt kan erbjuda kultur och filmvisningar. I över sex år har Panoramica arbetat hårt att kunna tillföra Stockholm ett rikare kulturutbud med de senaste filmerna från den latinamerikanska regionen. I över sex år har vi visat över 100 filmer, bjudit in flertal filmskapare från Latinamerika och kunnat bidra året runt med förhandsvisningar och filmklubbsvisningar. Det är något vi inte vill pausa ifrån samtidigt som vi måste respektera de restriktioner och regler som finns för allas trygghet. Därför fokuserar vi i år på att ta en paus från det sociala mötesrummet. Inga fester, inga regibesök och inga utsålda visningar.

Årets tema går under Esto no es un festival – det här är ingen festival – där vi istället blickar på de berättelser som idag är lika aktuella som tidigare från regionen. Vi är extra stolta att kunna öppna festivalen med den mexikanska filmen Los Lobos av Samuel Kishi som sätter pulsen i mångas papperslösa immigranters vardag i USA från barnens perspektiv och drömvärld. Festivalen är komprimerad till fyra dagar och vi kommer att erbjuda ett program både på storduk och online så att alla ska känna sig fria och trygga med hur de vill ta del av latinamerikansk kultur.

Varmt välkomna till den sjätte upplagan Panoramica!
Mer komprimerad, mer bortprioriterad men förhoppningsvis lika aktuell trots omständigheterna. Vi hoppas att ni kommer att njuta av årets program lika mycket som vi både digitalt men även fysiskt på biografen Zita i år.

Läs mer om festivalprogramet här!

 

 

Nyhetsbrev

Namn

Email