fbpx

Seminarier under Panoramica’21


6/9 2021

Årets seminarier under Panoramica 2021 kretsar kring det tema och fokus som förkroppsligar festivalen.

Seminarierna är gratis i sig, men bör närvaras i samband med de filmer som visas innan och efter själva seminariet. Kom ihåg att det är begränsade platser till samtalen på grund av de rådande restriktionerna. Publik med biljetter till filmen som visas innan har förtur.

 

Zita Folkets Bio den 25 september, 16:00

Moderskap i den latinamerikanska film idag

Vad innebär det att vara mor? Vad gör en mor till en mor? Vilka är de viktigaste utmaningarna för mödrar i dagens Latinamerika? Och vad händer med en kvinna när hon inte har något val utan tvingas fullfölja en oönskad graviditet? Detta är några av de frågor som regissörerna Sol Berruezo, Paula Hernández och Paz Fábrega lyfter och belyser i sina filmer Mamá, mamá, mamá, Las siamesas och Aurora.

Lyssna till regissörernas reflektioner i ett samtal kring moderskap i latinamerikansk film, deras erfarenheter av att producera och distribuera filmer om temat och den potential som spelfilm har för att förbättra kvinnors liv. Startar efter visningen av Mamá, mamá, mamá (15.00, Zita).

 

Zita Folkets Bio den 26 september, 16:15

Urfolkens kamper inom den latinamerikanska dokumentärfilmen

Sedan koloniseringen har landområden av de olika urfolksamhällena i Latinamerika fråntagits dem. De har varit tvungna att möta otaliga utmaningar för att hålla sin kultur levande och skydda sin livsstil.
Årets program inkluderar filmerna Nothing but the Sun, The Pink Indian Against the Invisible Beast: Noel Nutel’s Battle, Nũhũ Yãg Mũ Yõg Hãm: This Land Is Our Land! och The Spokeswoman som reflekterar över de utmaningar som ursprungsbefolkningen i länder som Paraguay, Brasilien och Mexiko står inför. Följ med på ett samtal med regissörerna kring deras erfarenheter av att skildra denna verklighet och hur film kan vara ett kraftfullt verktyg i dessa gruppers kamper. Startar efter visningen av The Pink Indian Against the Invisible Beast: Noel Nutel’s Battle (15:00, Zita).

Varmt välkomna till årets seminarier under Panoramica 2021. Läs mer om festivalens hela program här.