fbpx

Månadens onlinefilm – November


10/11 2023

Panoramica fortsätter att presentera en film fram till hösten 2024 tillsammans med TriArt Play där festivalen varje månad med utgångspunkt från den 9:e festivalupplagan (28 sep – 1 okt) erbjuder en handplockad film från TriArts fina online-arkiv. 

Månadens film för november är Alê Abreus animerade Pojken och världen (O mening e o mundo) som Panoramica visade under festivalens första upplaga 2015 som festivalens barn- och familjefilm. Filmen visas på TriArt Play för 29kr fram till december. Klicka på länken längre ned för att se den.

Huvudpersonen i Alê Abreus vackra animerade film är en liten pojke av papper, som lever utan sin far, eftersom denne har åkt iväg i jakt på ett arbete. Pojken bestämmer sig för att lämna landsbygden för att hitta honom och sökandet leder till en karnevalsk fantasivärld som snabbt skuggas av mörka moln där fascistiska polisarmeér och ett samhälle där tomma budskap från TV och reklamskyltar styr över allt och alla. En komplex film som exponerar globaliseringens effekter på landsbygden, ur ett barns perspektiv, samtidigt som den visar Brasiliens historia och kultur genom animationer som för tankarna till konstnärer som Joan Miro och Georges Braque.

 

Se filmen redan idag!