fbpx

Här är programmet för Panoramica 2023!


1/9 2023

Den 28 september invigs den 9:e upplagan av Stockholms latinamerikanska filmfestival — Panoramica på biografen Zita med Andrés Ramírez Pulidos colombianska film La Jauría och sedan fortsätter festivalen fram till 1 oktober med ett fullspäckat program på biograferna Zita, Klarabiografen och Bio Bristol (Sundbyberg). 

Nio år, nio dokumentärer, nio spelfilmer. Nio år av latin­amerikansk film i Stockholm. Nio år där vi har delat med oss av till en trogen publik som har gjort festivalen till sin mötesplats. Vi hoppas att årets program kommer kunna fortsätta vår tradition att alltid kunna erbjuda latinamerikansk film i både Stockholm och Sverige. 

Med stor inspiration från den argentinska nunca más, som firar 40 år i år, har vi valt frågan om tänkbara framtider som tema för den nionde upplagan av Panoramica. Programmet innehåller därför en specialvisning av dokumentären El juicio av Ulises de la Orden, samt ett urval av nio dokumentärer som ur andra perspektiv utforskar gränserna för att omtolka det förflutna.

Bland de nio spelfilmer som ingår i årets program möts mörkret och skräcken med hyperrealismen och magin, till exempel i Peruanska Diógenes av Leonardo Barbuy La Torre,
Sorcery av Christopher Murray (Chile) eller La piel pulpo Octopus Skin av Ana Cristina Barragán (Ecuador), som alla utforskar dystopiska framställningar för att varna för kaoset som en accelererad omvandling utan gränser kan medföra.

Utöver ett program med både filmer och kortfilmspaket så kommer det anordnas två webinarier under festivalen under teman Dokumentärfilm och slutet på den romantiserade bilden av ursprungsbefolkningen och Arkiv som källa och skapare av förändringar. På lördagen den 30 september anordnas den traditionsenliga festen på Morfar Ginko med start 21.00

Ta del av det fullständiga programmet här under där ni kan läsa mer om filmerna (genom att klicka på dem) där ni även hittar biljettlänkarna.