Brasilianskt kortfilmpaket: Rötter och rättvisa

lör 26 sep 10.00
Online

Dias de Quarentena
Davidson Davis Candanda, 2020, Dokumentär, 18′
En familj försöker anpassa sina liv till de nya restriktioner och utegångsförbud som Coronaviruset medför samtidigt som landets president Jair Bolsonaro ignorerar alla former av social distansering och pandemin för att inte skada landets ekonomi.

Sem Asas
Renata Martins, 2019, Spelfilm, 19′
Zus största önskan som barn är att växa upp som en skottsäker väst som vuxen, eller ännu bättre, en skottsäker superhjälte! En familj, mamman jobbar med att sälja mellanmål, fadern börjar ett nytt jobb och sonen studerar inför ett matematest. Varför blir begäran att be sonen köpa ett kilo mjöl hos Zés livsmedelsbutik farligt? (Layla Braz)

CoroAção
Juciara Awò & Luana Arah, 2019, Experimentell, 8′
Svarta kvinnor stödjer förfäder, platsen för tal och aktion i ”ori”. Coronation undergräver hjul, skopor och laster. Den slitna trasan är en helig krona. En svart kropp går, lyfter en hink, stöder ett hav och återgår i historiens steg.

O Jogo
Clementino Junior, 2019, Spelfilm, 19′
Paulo säger farväl till sin familj och går på ett farligt uppdrag, liknande hans son Pedros lekar med barnen i slummen där de bor.

Complexos
JV Santos, 2020, Dokumentär, 26′
”Complexos” porträtterar några av invånarna i Rio de Janeiros favelors intima och känslomässiga åsikter och hur dessa används inom media och konst för att höja sin röst och agera för rättvisa, värdighet och respekt.

Online

Se några av årets festivalfilmer Online!

Nyhetsbrev

Namn

Email