fbpx

Välkomna till Panoramica 2022!


4/9 2022

Panoramica firar sitt 8:e år som Stockholms och Sveriges största filmfestival för den latinamerikanska filmen med en fullspäckad festival.

Efter två år av pandemi kan vi äntligen bjuda tillbaka publiken till salongerna på biograferna Zita Folkets Bio, Klarabiografen, Skärisbiografen och Bio Bristol under datumen 20-25 september. Dessutom visas några av årets filmer även online för den som inte kan ta sig till biograferna. 

Årets invigningsfilm Nuestros dias mas felices är en vacker fabel som bjuder in oss alla, att genom en berättelse om ålderdom och familjeförhållanden, släppa taget, om en mor-son relation som förvandlar absurda situationer till magiska ögonblick av liv och död, fantasi och verklighet. Regissören Sol Berruezo Pichon-Rivière har med sina filmer medverkat i flera upplagor av Panoramica, så därför känns det extra kul att få bjuda hit henne till premiären den 20 september på biografen Zita.

Inspirerade av den kontrasterande verklighet som pågår i världen idag är temat för årets festival Resiliens. Förmågan att kunna stå emot och klara av förändringar men att samtidigt kunna blicka framåt och vidareutvecklas som löper igenom vårt program.

Totalt medverkar 20 filmer i årets festival från 9 olika latinamerikanska länder. Läs mer om filmerna genom vårt program här.