fbpx

Programtips från festivalproducenten!


17/9 2022

Alan Stein är en av grundarna till Panoramica och sitter i festivalens programgrupp som producent.

Inför den 8:e upplagan av Stockholms latinamerikanska filmfestival har han valt ut sina tre handplockade favoriter som han tipsar om inför festivalen som äger rum den 20—25 september.

Plaza Catedral
Med en fantastisk skådespelarinsatser av både Ilse Salas och Fernando Xavier De Casta tar Plaza Catedral med oss djupt in i klasskampen i det panamanska samhället idag. Med ett dynamiskt filmspråk och fantastiskt soundtrack får filmens regissör Abner Benaim (Panoramica 2015) oss även att reflektera över dagens vapenlagar, inte bara i Latinamerika, utan även över hela världen.
Visas på Klarabiografen 22/9 19:30 och Bio Bristol 25/9 16:00. 

Estacion Catorce
Med fokus på en far och son relationen visar filmen Estacion Catorice de starka kontraster som kännetecknar dagens Mexiko och dess dagliga liv. Med starka referenser till italiensk neorealism blandas både humor och våld för att visa det bräckliga sökandet efter maskulinitet.
Visas på Zita Folkets Bio den 21/9 20:00.

Cuidando el sol
Med ett otroligt foto av det bolivianska höglandet och Titicacasjön visar Cuidando el sol oss hur 9-åriga Lucia möter nya känslor när hennes pappa åker till staden i jakt på arbete. Fantasi och verklighet blandas poetiskt, vilket ger oss ett vackert porträtt av puberteten och sökandet efter självständighet.
Visas på Klarabiografen 24/9 14:30 och Skärisbiografen 25/9 17:30

 

Läs mer om hela programmet till festivalen här.