Programgruppen rekommenderar sina guldkorn!


19/9 2017

Den tredje upplagan av Panoramica invigs på onsdag den 20 september med filmen Neruda på Bio Rio. Inför filmfestivalen så har festivalens konstnärliga ledare och koordinator lämnat några av sina bästa tips bland filmerna i programmet.

MÓNICA HERNÁNDEZ REJÓN TIPS

Tempest av Tatiana Huezo
En lika poetisk som aktuell och förödande porträtt om de förskräckelsen av påtvingade försvinnanden, kvinnor- och narkotikahandel som pågår i dagens Mexiko.  

La caja vacía av Claudia Sainte-Luce
En gripande berättelse om förhållandet mellan en pappa som lämnade en dotter som måste förlåta honom för att kunna fortsätta sitt liv när han återvänder en dag.

Santa y Andrés av Carlos Lechuga
En nyanserad utforskning om revolutionens motsättningar i Kuba från ett kritiskt och komplicerat som lika lockande perspektiv.

Jeffrey av Yanillys Pérez
En bitterljuv historia om ett barn som kämpar för sina drömmar trots den hårda verkligheten där han har vuxit upp och lever i.

 

Alan STEIN TIPS

Jesús av Fernando Guzzoni
Jesus reflekterar med intensitet och grovhet det könsroller som finns i det chilenska samhället, blandat med faderns förhållande och plikten att vara i extrema situationer där rättvisa är viktigast.

The Joy of Sound av Ana Endara
En dokumentär laddad med söta karaktärer som med ett enkelt men samtidigt mycket poetiskt språk visar oss vikten av ljud i vårt dagliga liv.

El amparo av Rober Calzadilla
En film som fångar från första minuten med rytm och intensitet om en tragisk berättelse baserad på en verklig händelse mellan Venezuelas och Colombias gräns. En händelse som kunde ha hänt i många av dagens latinamerikanska samhällen.

 

JOHAN FOGDE DIAS TIPS

One Sister av Sofía Brockenshire & Verena Kuri
En fantastisk debutfilm som trots sin längd lämnade spår efter sig hos mig ända fram till nu. Filmen är lika aktuell som politisk film om en syster i sökandet efter sin försvunna syster i en liten argentinsk stad.

Green River av Álvaro Sarmiento & Diego Sarmiento
Dokumentärfilm när den är som bäst. Bröderna Sarmiento lyckas omfamna upplevelsen av tid utifrån tre samhällen som förenas genom amazonasfloden där kolonialismens spöken framkallar minnen av de uråldriga kulturer som hotas att försvinna av dagens globala kapitalism.

The Moderns av Mauro Sarser & Marcela Matta
Los Modernos är lika mycket satir som kritisk granskning om drömmar, värderingar och rådande ideal i vår samtid utifrån tre tre olika moderna par i Montevideo, Uruguay.   

 

Läs mer om årets program HÄR!

 

Nyhetsbrev

Namn

Email