Programgruppen rekommenderar festivalens guldkorn


22/9 2016

Panoramica börjar ikväll med Embrace of the Serpent på Zita Folkets Bio. Festivalens konstnärliga ledare och koordinator ger här några av sina bästa tips bland de latinamerikanska filmerna.

Mónica HernÁndez Rejón tips

Alba av Ana Cristina Barragán
En gripande berättelse om Albas väg mot att finna och acceptera sin identitet.

The Project of the Century av Carlos M. Quintela
Hemlängtan och osäkerhet om framtiden i ett kritiskt med rättvist porträtt av Kubas socialistiska project.

Incident Light av Ariel Rotter
Spänning från början till slut med den fantastiska Erica Rivas i huvudrollen i kombination med fantastisk foto och jazz i bakgrunden. 

Invasión av Abner Benaim
En fascinerande utforsking av det kollektiva minnet i Panama. Ett bra exempel på en samtida politisk och proaktiv dokumentär.

Alan Steins TIPS

When Two Worlds Collide av Heidi Brandenburg och Matthew Orzel
En djärv och utmärkt dokumentär som återspeglar den uppgörelse mellan naturen och ursprungsbefolkningar i dagens latinamerika. 

Camino a La Paz av Francisco Varone
En enkel roadmovie med mycket känslor i bagaget. Två män bygger upp en djup vänskap trots olika uppfattningar och ålderskillnad. 

Paulina av Santiago Mitre
En film med fantastisk dialog om hur bräckliga våra ideal kan vara, hur hjältar också kan göra misstag i sökandet efter sin moraliska rättighet.

A Monster With A Thousand Heads av Rodrigo Plá
En återspegling av den krassa verklighet som många latinamerikanska samhällen lever när det gäller grundläggande rättigheter och hur marknaden alltid är starkare än värdet på liv.

JOHAN FOGDE DIAS TIPS

Viaje av Paz Fábrega
Glöm de sunkiga kärleksfilmerna ni är vana vid, Viaje skalar av och fokuserar på det enkla mötet som sker mellan paret Pedro och Luciana en varm kväll i Costa Rica och vikten av vara här och nu.

Kings of Nowhere av Betzabé García
En fantastisk och rå debut av Betzabé Garcia som fokuserar på de personer som väljer att stanna kvar i den översvämmade staden San Marcos i Mexiko och deras hot och rädsla som följer deras beslut att stanna kvar. 

California av Marina Person
En härlig film om 80-talets Brasilien och den unga tjejen Estelas tonårsliv där hon hanterar nya erfarenheter om sexuell identitet, vänskaprelationer och kärlek. Den ända flykten är drömmarna om att få besöka morbrorn i Kalifornien.

Surire av Bettina Perut och Iván Osnovikoff
Sätt er ner och njut av de fantastiska bilderna från Salar de Surire i norra Chile. Här följer vi det äldre par som är en av de få kvar av aymarafolket från området där saltbrytning pågår varje dag till deras bistra kommentarer. 


Läs mer om årets program här! 

Nyhetsbrev

Namn

Email