Panoramicas filmklubb


18/2 2019

Latinamerikansk film året runt!

 

Varmt välkomna till Panoramicas första filmklubb och säsongsprogram! Under tre mysiga söndagskvällar bjuder vi in er till att njuta av ett program bestående av tre spännande latinamerikanska dokumentärfilmer och de godaste smakerna från Latinamerika i Sverige. Allt på samma plats: alias Teatern.

Våren 2019 öppnar alias TEATERN sina dörrar för Panoramicas publik för att fortsätta reflektera kring en av de centrala diskussionen från festivalen 2018: Kvinnliga dokumentärfilmskapare i Latinamerika. Till detta säsongsprogram har vi valt ut några av de mest hyllade filmer som visades från festivalens senaste upplaga för att ge alla möjligheten att se dessa fantastiska filmer (kanske för andra gången) och för att njuta av den bästa latinamerikanska film året runt.

Det här är bara början av flera filmprogram på alias TEATERN som vi hoppas ni alla vill ta del av.

 

VÅRENS PROGRAM: 

3 mars, 18:00
La casa de Argüello

Valentina Llorens morbror försvann under militärdiktaturen i Argentina. När hans kvarlevor hittas börjar hon undersöka familjens historia. Hennes mormor var en del av organisationen Madres de Plaza de Mayo och hennes mamma politisk fånge. Utifrån deras berättelser försöker hon återskapa sina egna förlorade minnen.
Valentina Llorens, Argentina, 2018, 82 min

7 april, 18:00
Intimate Battles

Fem historier från Finland, Indien, Mexiko, Spanien och USA. I Intimate Battles får vi följa kvinnor som återskapar sig själva efter att ha överlevt våld i hemmet.
Lucía Gajá, Mexiko, 2016, 87 min

5 maj, 18:00
La flor de la vida

Efter femtio år som gifta står Aldo och Gabriella inför en kris. Deras personligheter, intressen och sätt att se på världen är inte längre desamma som de en gång var. La flor de la vida är en berättelse om relationer och kärlek, vad som händer när kärleken tar slut och utmaningarna med att åldras.
Claudia Abend & Adriana Loeff, Uruguay, 2017, 86 min

 

Biljetter hittar ni genom att klicka här.

Biljetter köps via webben på kulturbiljetter.se Vid frågor, kontakta Kulturbiljetters kundtjänst på info@kulturbiljetter.se, 08 – 50 25 40 80.

 


I samarbete med ABF Stockholm och alias TEATERN

Nyhetsbrev

Namn

Email