PANORAMICA förhandsvisar Patricio Guzmans Pärlemorknappen


3/6 2016

PANORAMICA – Stockholms Latinamerikanska Filmfestival presenterar tillsammans med den Franska Filmfestivalen och NjutaFilms den chilenska regissören Patricio Guzmans senaste film Pärlemorknappen.

Pärlemorknappen visas som en del av ett program som innehåller visningen av Nostalgia de la Luz, den första delen av en trilogi till vilken båda dokumentärer tillhör. Nostalgia de la Luz visas på måndagen den 2 maj och förhandsvisningen av Pärlemorknappen sker den 3 maj. Aktiviteter kommer att äga rum på Klarabiografen (Kulturhuset/Stadsteatern) kl 18:00.

I samband med visningen av Pärlemorknappen kommer ett seminarium att anordnas kring temat film och samhället med fokus på minne och arkiv. Professorer vid Stockholms Universitet, Trond Lundemo, från Enheten för Filmvetenskap, och Fredrik Uggla, från Latinamerikainstitutet, kommer att ta del i seminariet.

Pärlemorknappen knyter tillbaka till Nostalgia de la Luz som också berättar om naturen och vikten av att inte glömma brotten mot mänskligheten. Filmen utspelar sig i havet längs Chiles kust, den största skärgården i världen, som känner till hemligheten bakom de två mystiska knappar som hittades på botten. Omgiven av landets nästan utomjordiska landskapet med vulkaner, berg och glaciärer, rymmer Guzmán in vikten och rösterna av Patagoniens ursprungsbefolkning, av de engelska sjömännen och av Pinochets politiska fångar.

Filmen vann Silverbjörnen för bästa manus under Berlin filmfestival 2015 och får sin premiär i Sverige den 3 juni 2016 tack till distributionsbolaget NjutaFilms.

Visningarna sker i samarbete med den Franska Filmfestivalen som smygstartar sin egen festival tillsammans med PANORAMICA genom Guzmáns filmer, båda med fransk samproduktion. Franska Filmfestivalen äger rum 2-8 maj. Mer information om program och biljetter finns på festivalens hemsida http://franskafilmfestivalen.se/

För mer information om Panoramica – Stockholms Latinamerikanska Filmfestival läs här:

Startsida

För mer information om Pärlemorknappen och NjutaFilms läs här:
http://www.njutafilms.com/

Nyhetsbrev

Namn

Email