fbpx

Höstens filmklubb med Panoramica


5/11 2019

Välkomna till hösten med Panoramicas filmklubb på aliasTEATERN som drar igång den 14 november med festivalens publikfavorit Lemebel den 14 november.

Panoramica har satt ihop ett program bestående av tre filmer som visas fram till januari alla under temat Chile. Ett land som just nu genomgår den största sociala rörelse på länge där våra filmer plockar upp några av de ämnen som just nu är aktuella.

Höstens program

 

Lemebel

14 november, 18:00

Författare, konstnär och pionjär i den Latinamerikanska queer-rörelsen, Pedro Lemebel skakade om det konservativa Chile under Augusto Pinochets diktatur i slutet av 80-talet. Kroppen, blodet och elden var huvudteman i ett verk som han ville visa upp i den här filmen som han själv inte hann se.
Av Joanna Reposi Garibaldi, 93 min, Chile, 2019
Biljetter hittar ni här. 

Dios

1 december, 18:00

I ett land i världens ände dimper den katolska kyrkans högsta auktoriteten ner. Påven kommer med Guds ord, med Chile tar emot honom med den största religiösa krisen i landets historia. Av skaparna till filmen Propaganda som visades under Panoramica 2015 kommer nu MAFIs nya film som visades tidigare i höst om Chilenska samhällets relation till religionen.
Av MAFI, 63 min, Chile, 2018
Biljetter hittar ni här. 

Perro Bomba

12 januari, 18:00

Steevens är en ung haitier som lever ett enkelt liv i Chile. Han har bostad, jobb och vänner. Men hans kompis Junior dyker upp vilket leder till att Steevens misshandlar sin chef och nyheten sprider sig snabbt. Steevens blir utfryst och tvingas leta nytt jobb, bostad och stöd över hela Santiago.
Av Juan Cáceres, 80 min, Chile, 2019
Biljetter hittar ni här.

 

Alla visningar är på aliasTEATERN, Hälsingegatan 3 (Odenplan).


Visningarna sker i samarbete med aliasTEATERN och ABF Stockholm