Programgruppen rekommenderar


13/9 2019

Inför den femte upplagan av Stockholms latinamerikanska filmfestival vill våra medarbetare passa på att tipsa om några av deras favoritfilmer som går under festivalen.

Clarice Goulart är nästa ut att rekommendera hennes guldkorn. Clarice är ny i Panoramica och har suttit med i festivalens programgrupp och koordinerat festivalens många filmval under våren. Läs mer om hennes favoriter här under.

Wind Traces 

Wind Traces är en av mina favoritfilmer i programmet. En härlig blandning av poetisk drama där familjen står i centrum om bortgång och uppväxt. Den skildrar med en fantastisk känslig blick den intima striden som en mamma och hennes barn har på sina olika sätt samtidigt som de försöker hjälpa varandra ifrån sin smärta och komma ut ur förlustens brutalitet. Läs mer om filmen här. 

Silence is a Falling Body

En fin film om hur dotterns nyfikenhet på sin pappas historier kastar ljus på annan tidsepok och dess sociala och politiska situation i Argentina som är otroligt fascinerande och vacker tycker jag. Det gör filmen till en av mina personliga favoriter under årets festivaler, samtidigt som den kombinerar gamla bilder och väver in regissören i sökandet efter sin fars förflutna men även i sökandet efter sig själv. Läs mer om filmen här. 

Biljetter till filmerna:
Silence is a Falling Body visas lördag 21 september på Zita Folkets Bio, 18:00.
Biljetter här!

Wind Traces visas söndag 22 september på Zita Folkets Bio, 19:00.
Biljetter här!

Nyhetsbrev

Namn

Email