fbpx

Festivaltips från den konstnärliga ledaren


15/9 2021

Mónica Hernández Rejón heter en av Panoramicas konstnärliga ledare som har varit med och kurerat årets upplaga av Stockholms latinamerikanska filmfestival.

Bland hennes favoritfilmer finner du en start debutfilm, dokumentärt och modern dekadens.

 

Mamá, mamá, mamá av Sol Berruezo

Chockerande från början till slut, denna film tar oss med in i dagarna efter tragedin ur ett oväntat perspektiv: ett barns synvinkel.
Med en helt kvinnlig roll-lista och produktion erbjuder regissören en intressant kvinnlig reflektion över teman som depression, förlust och den tomhet som döden lämnar efter sig.

 

El viaje de Monalisa av Nicole Costa

Denna politiskt provocerande och visuellt spännande dokumentärfilm berättar en rörande historia om vänskap och självupptäckt bland unika och multidimensionella karaktärer.
Med öppenhet och ärlighet gör regissören Nicole Costa sig själv synlig från första början, och bjuder in oss att tänka på avgörande frågor om identitet och dokumentärfilmens möjligheter att representera den andre.

 

A febre av Maya Da-Rin

En helt vanlig berättelse om vanliga människor som utifrån vardagen får oss att ompröva så stora frågor som modernitetens dekadens och komplexiteten i att vara urfolk. Genom intensiv dialog mellan bild och ljud fördjupar A Febre oss in i en dystopisk atmosfär som på ett tragiskt sätt påminner oss om vår samtida värld.

.