Festivalkoordinatorn rekommenderar


16/9 2019

Inför den femte upplagan av Stockholms latinamerikanska filmfestival vill våra medarbetare passa på att tipsa om några av deras favoritfilmer som går under festivalen.

Tredje personen ut är Johan Fogde Dias som är festivalens koordinator och med i programgruppen. Här ger han några av sina personliga favoriter som du inte får missa under festivalen, allt från thriller till politisk barnfilm.

Animal

Animal är en av dem filmerna som tar en med storm från första början. Guillermo Francella (Hemligheten i hennes ögon, El clan) gör en av sina starkaste roller som den konservativa Antonio Decoud som tvingas vända upp och ner sitt ordnade liv i jakten på överlevnad och hopp. Läs mer om filmen här. 

Los miembros de la familia

En av festivalens gäster närvarar Panoramica med sin halvt-quirky Los miembros de la familia. En film som utgår ifrån sorghantering av två syskon och deras avsked från sin bortgångna mor, omvandlas till en film om att återupptäcka sin syskonrelation med subtil humor. Allt tack vare en bussstrejk och en unik Youtuber. Läs mer om filmen här.

Tito and the Birds

En av festivalens mest visuella filmer är den oljemålade animationen Tito and the Birds från Brasilien. Filmen som kom ut innan Bolsonaro vann valet i Brasilien kunde ha varit mer aktuell idag. I Titos värld är nämligen rädsla och propaganda de fiender som drabbar hans värld och nära, och som enbart Tito och hans pappa kan ha lösningen på. Läs mer om filmen här.

Biljetter till filmerna:

Animal visas onsdag 18 september på Bio Rio, 17:30.
Biljetter här!

Visas dessutom söndagen den 22 september på Bio Rio, 19:00.
Biljetter här! 

Los miembros de la familia visas fredagen 20 september på Bio Rio, 20:00 (regibesök!).
Biljetter här!

Visas dessutom lördagen den 21 september på Skärisbiografen, 19:15
Biljetter här!

Tito and the Birds visas lördagen den 21 september på Skärisbiografen, 12:00.
Biljetter här!

Nyhetsbrev

Namn

Email