Latinamerika i Sverige: Work-in-progress

lör 21 sep 13.00, Bio Valentino

Deltagare

Irene López: Regissör
Simón Revilla: Regissör
Ernesto Sánchez Valdés: Regissör

Bio Valentino
lör 21 sep 13.00

Köp biljetter

Panoramica vill inte enbart vara en filmfestival som lyfter fram de berättelser som skapas i Latinamerika. Festivalen vill även lyfta fram de svenska filmskapare som har en koppling till regionen och är därför extra glada att välkomna er till Panoramicas första work-in-progress.

Upptäck de tre svensk-latinamerikanska filmberättarna som delar sina kommande filmer med publiken och berättar om sina processer bakom filmerna.

The New Rabbi
Av Irene López
The New Rabbi är historien om David Lazar, den första ortodoxa rabbinen
i Israel som vigde homosexuella, begravde personer som dött av AIDS under 80- och 90-talen och som startade Pride i Jerusalem. En historia om en man som söker förändring i en omvärld präglad av traditioner och spänningar mellan minoritetsgrupper.

N/N A Stolen Childhood
Av Simón Revilla
Hundratals spädbarn födda i fångenskap adopterades i hemlighet bort under militärdiktaturen i Argentina. När Natalie inser att hon kan vara ett av de barnen börjar sökandet efter sanningen som kommer att skriva om hennes för förflutna.

Life and Death in Kasensero
Ernesto Sánchez Valdés
På Ugandas sida av Lake Victoria finns en fiskeby som heter Kasensero. Den är känd för sitt välmående fiske, liksom för att vara kopplad till tragedier och död. Folkmordet i Rwanda, HIV och AIDS är en oskiljaktig del av denna by

Archived: Bio Valentino

Wollmar Yxkullsgatan 9
118 50 Stockholm
(T) Maria Torget

Bio Valentino är Stockholms nya evenemangsbiograf. Förutom att husera filmvisningar så siktar biografen på att främja mångfald, kreativitet och att skapa en film-community.

Nyhetsbrev

Namn

Email