Latinamerika i Sverige: Diaspora showcase

lör 21 sep 16.00, Bio Valentino

Deltagare

Valentina Chamorro Westergårdh: Regissör
Sergio Albornoz: Regissör

Bio Valentino
lör 21 sep 16.00

Köp biljetter

Panoramicas fokus på filmskapare från den latinamerikanska diasporan vill lyfta fram konstnärer och filmskapare som flyttat hit eller vuxit upp som andra eller tredje generation i Sverige.
Hur ser filmskaparna på sin egen bakgrund i relation till sitt konstnärliga arbete? Märks deras latinamerikanska anknytning i konsten? Vilka fördelar och nackdelar finns det med att ha ett latinamerikanskt efter- namn som konstnär i Sverige?

För andra gången sedan Panoramica startade bjuder vi in till ett showcase av filmskapare som tillhör den latinamerikanska diaspora. I år är det regissörerna Valentina Chamorro Westergårdh och Sergio Albornoz som presenterar sina senaste filmer och möter publiken.

Arvet
Av Valentina Chamorro Westergårdh
Första generationens, andra generationens, tredje generationens invandrare. När blir man svensk? Handlar det om en känsla? Om kultur? Eller om utseende och hudfärg? Kan en känsla av rotlöshet ärvas från en generation till en annan? En film om tre generationer, om identitet och mellanförskap.

Conversation with Castillo
Av Sergio Albornoz
Conversation with Castillo är en dokumentär lm om bildkonstnären Juan Castillo. Filmen är uppbyggd av bilder från konstnärens omgivningar – en bortglömd by i norra Sverige – liksom några av hans kortlivade verk som slukas av eld och bilder förvrängda av tonade bakgrunder och inbäddade ansikten.

Archived: Bio Valentino

Wollmar Yxkullsgatan 9
118 50 Stockholm
(T) Maria Torget

Bio Valentino är Stockholms nya evenemangsbiograf. Förutom att husera filmvisningar så siktar biografen på att främja mångfald, kreativitet och att skapa en film-community.

Nyhetsbrev

Namn

Email