Panoramica förhandsvisar: Chelas arv 26/1


8/1 2019

Panoramica inviger våren med årets första förhandsvisning av den Paraguayanska prisbelönta filmen Chelas arv av Marcelo Martinessi. Visningen sker på biografen Zita den 26 januari 18:00 i samarbete med ABF Stockholm och distributören Edge Entertainment.

Chelas arv följer Chela och Chiquita som båda har levt i ett förhållande länge. Den extroverta Chiquita tar hand om ekonomin, medan Chela väljer att stanna hemma och arbeta med sin konst. Men allt förändras när Chiquita skickas till fängelse för finansbrott och Chela lämnas själv. Tills slut börjar hon köra en sorts taxi för äldre, rika kvinnor. Som chaufför träffar hon den unga och levande Angy. Deras träff börjar dra den blyga Chela ut från skuggan…

Det här är regissören Marcelo Martinessis första långfilm efter en lång karriär av dokumentärfilmer och kortfilmer. Chelas arv tog hem två Silverbjörner på Berlins filmfestival 2018, en för Bästa skådespelerska till Ana Brun och Alfred Bauer-priset för en film som erbjuder nya perspektiv i film, samt FIPRESCI-priset för bästa film.

Vart, när, hur:
Zita Folkets Bio
26 januari, 18:00
Biljetter hittar ni genom att klicka här.

Nyhetsbrev

Namn

Email