Argentinsk filmvecka med gästbesök 25-30 april!


18/4 2017

Mellan den 25 och 30 april arrangerar den argentinska ambassaden i Stockholm tillsammans med Stockholms latinamerikanska filmfestival PANORAMICA den första argentinska filmveckan i Stockholm under namnet Argenfilmska. I programmet syns några av landets mest aktuella filmer från de senaste åren och i samband med den argentinska veckan kommer det att hållas i samtal, workshops med regissörsbesök från Argentina.

Argenfilmska håller rum på biograferna Klarabiografen och Zita Folkets Bio med invigning på Filmhusets Mauritz med förra årets Panoramicafilm Road to La Paz (Camino a La Paz) av Francisco Varone. Andra filmer som erbjuds under veckan är It’s your Fault (Por tu culpa) och Aire libre av Anahí Berneri, Perfect Future (El futuro perfecto) av Nele Wohlatz, Los decentes av Lukas Rinner och La valija de Benavidez av Lucía Cassabé.

Det här är första gången som Argentinas ambassad håller i ett kulturevenemang helt ägnad åt den Argentinska filmen som på sistone har varit internationellt uppmärksammat genom några av de stora filmfestivalerna runt om i världen. Senast i höst fick Sverige möjligheten att se Paulina av Sebastian Mitré, annan Panoramicafilm, i de svenska biograferna.

REGISSÖRSBESÖK
Inför den första upplagan av Argenfilmska kommer regissörerna Francisco Varone (Camino a La Paz) och Anahí Berneri (Por tu Culpa) till Stockholm för att presentera sina filmer och närvara kulturveckan. Läs mer om regissörerna här under:

Francisco Varone
Francisco Varone har en bakgrund inom reklamfilm innan han påbörjade arbetet med hans debutfilm Road to La Paz (Camino a La Paz) som hade sin premiär under Busan Filmfestival 2015 och visades även på Göteborgs Filmfestival och Panoramica 2016. Filmen som följer den unge Sebastian som på grund av ekonomiska svårigheter tackar ja att få köra den äldre muslimska mannen Jalil från Buenos Aires till La Paz.

Anahí Berneri
Anahi Berneri debuterade 2005 med filmen Un año sin amor som vann Teddy-priset i Berlin och Fipresci priset i Mar Del Plata filmfestival. Berneri rör sig mycket inom genusfrågor i sitt filmskapade och hennes tredje film It’s your Fault (Por tu culpa) behandlar om moderskap utifrån Julieta och hennes två bråkiga söner. I hennes senaste film Aire libre får vi följa med den perfekta kärnfamiljens frustration när paret Manuel och Lucia bygger sin drömbostad.


Argenfilmska är ett initiativ från Argentinas Ambassad i Stockholm med hjälp av Panoramica – Stockholms Latinamerikanska Filmfestival tillsammans med biograferna Filmhuset, Klarabiografen och Zita Folkets Bio. Mer information om festivalen kommer att utlysas på vår Facebook.

Nyhetsbrev

Namn

Email