Panoramica

Om oss


Föreningen

Panoramica är en ideell kulturförening vars mål är att främja visning, spridning och distribution av latinamerikansk film och kultur i Sverige. Vårt mål är att förnya föreställningarna om de latinamerikanska samhällena samt främja mångfald i det svenska kulturlivet genom kulturella och akademiska aktiviteter.

Festivalen

Panoramica är den första latinamerikanska filmfestivalen i Stockholm. Den ger en möjlighet att främja visning och spridning av latinamerikansk film i Sverige och därmed bidra till en ökad mångfald inom den svenska filmscenen. Vi har som vision att göra samtida latinamerikansk film till ett medium för kulturellt och konstnärligt utbyte mellan Sverige och Latinamerika.

Festivalens målsättning


  • Att stimulera utbyte och dialog mellan olika etniska grupper i Sverige genom att uppdatera utbudet av berättelser från Latinamerika.
  • Bidra till aktualiseringen av föreställningarna om Latinamerika och latinamerikaner och på så sätt bidra till att göra det svenska kulturlivet mer varierat.
  • Att sprida den samtida latinamerikanska filmens uttryck, tekniker och berättarstilar i Sverige så att de kan göra samma avtryck här som i övriga världen.
  • Att tillhandahålla en plattform för dialog och utbyte mellan den svenska och den latinamerikanska filmindustrin.

Samarbetspartners


ABF STOCKHOLM

ABF Stockholm är en mötesplats för kunskap, bildning och kultur, för delaktighet och demokrati. Den är en idéburen organisation som skapar framtidstro, egenmakt och solidaritet. De genomför studiecirklar, kulturprogram och annan folkbildning. De ger deras medlemsorganisationer och samarbetsföreningar och fria grupper pedagogiska verktyg och erbjuder mötesplatser för opinionsbildning och samtal. Sedan sommaren 2015 arrangerar de även studiecirklar i svenska för personer som söker asyl i Sverige.

BRASILCINE

BrasilCine är den enda brasilianska filmfestivalen i Skandinavien och äger rum i Stockholm och Göteborg. Festivalen visar det senaste från Brasilien inom fiktion, kortfilmer och dokumentärer samt erbjuder seminarier, samtal och underhållning med fokus på Brasilien. Festivalen har funnits sedan 2005 och startade i Göteborg.

FRANSKA FILMFESTIVALEN

Franska Filmfestivalen grundades under överinseende av Franska Institutet i Sverige. Festivalen är, sedan starten, den enda plattformen för främjande av franska och franskspråkiga filmer i Sverige och den viktigaste festivalen tillägnad en unik tematik. Den är därför ett fönster utåt för Frankrike och de andra franskspråkiga länderna, samt för deras kultur, språk och produkter.

JÄRVA FILMFESTIVALEN

Filmfestivalen förmedlar det multikulturella Sverige på ett konkret exempel och för samman unga och vuxna från olika kulturer, generationer och förortsbo och innerstadsbo. Den håller dessutom en utbildning i filmproduktion och tillsammans med ungdomarna producera egna filmer.

LATINAMERIKA I FOKUS

Sedan år 2003 arrangerar föreningen Imágenes del Sur film och kulturfestivalen Latinamerika i fokus, i Malmö. Tanken är att visa en annan bild av Latinamerika än den som oftast syns i media och att lyfta fram film som vanligtvis inte kommer till svenska biografer.

Vilka är vi?


Personal

Konstnärlig ledare: Mónica Hernández Rejón – Alan Stein
Producenter: Mónica Hernández Rejón – Alan Stein
Festival- och presskoordinator: Johan Fogde Dias
Ekonomiansvarig: Alan Stein
Sponsoransvarig: Yanira Jiménez
Volontärkoordinator: Yanira Jiménez
Gästkoordinator: Borja Antón
Redaktörer: Moa Candil – Nadja Ericsson – Mónica Hernández Rejón
Skribenter: Borja Antón – Emelie Lindholm
Översättning: Borja Antón – Emelie Lindholm – Vicente V. Antón
Hemsida: Spektra – Clara Collman
Grafisk form: Spektra – Jon Edergren/Fernando Medina
Trailer: Pråmfilm – Kalle Jansson
Fotografansvarig: Kalle Jansson – Debhora Vega

Kontakt

PANORAMICA Stockholms latinamerikanska filmfestival
Slipgatan 8
11739 Stockholm
Mail: info@panoramica.se
Vill du arbeta som volontär på festivalen? Hör av dig till: info@panoramica.se

Arkiv


Här kan du läsa om tidigare upplagor av Panoramica.

Nyhetsbrev