fbpx

Panoramica ♥︎ CinemAfrica


Visningar

Bio Rio
lör 21 sep 18.00

Köp biljetter

Deltagare

Leonardo Custódio: Moderator

Arkiverat: Bio Valentino

Wollmar Yxkullsgatan 9
118 50 Stockholm
(T) Maria Torget

Bio Valentino är Stockholms nya evenemangsbiograf. Förutom att husera filmvisningar så siktar biografen på att främja mångfald, kreativitet och att skapa en film-community.

Om filmen

Tillsammans med filmfestivalen CinemAfrica presenterar vi ett kortfilmspaket som skildrar afro-latino kvinnors identitet genom musik, poesi och dans. Tre fantastiska dokumentär och experimentella filmer av kvinnliga regissörer från Latinamerika som åskådliggör banden mellan båda regionerna. I samband med filmerna bjuder vi in till ett panelsamtal, mingel och avsmakning av mat inspirerad av sofistikerade karibisk-brasilianska smaker.

K-Bela
Yasmin Thayna (Brasilien, 2015, 22 min)
Ett gripande utforskande av rasismen som svarta kvinnor upplever dagligen i Brasilien. Genom deras naturliga hår upptäcker de en kraft som är ned- ärvd från tidigare generationer. Ett utövande av självrepresentation och egenmakt.
Portugisiska, engelska undertexter

Ligth Them Up
Celina Escher (Kuba, 2017, 27 min)
Light Them Up är en kort film om två unga afro-kubanska kvinnliga konstnärers liv, Debbie och A bola, och deras dagliga kamp mot rasism och sexism. En reflektion om att vara afro-kubansk kvinna i dagens Havanna och en film om att få kraft och styrka genom musik och poesi.
Spanska, engelska undertexter

NoirBlue
Ana Pi (Brasilien, 2017, 27 min)
NoirBLUE – les déplacements d’une danse öppnar upp ett utrymme för fiktion och perifera kroppars atlantiska navigation. Här utforskas närvaro och frånvaro, där tal och tid blir en dans bortom tiden i samklang med två färger: hudens svärta och det ultramarina blå pigmentet.
Portugisiska, engelska och franska undertexter